Twee-factor-authenticatie (2FA) aanzetten

Twee-factor-authenticatie (2FA) is een extra beveiligingslaag voor jouw account. We noemen dat ook wel tweestapsverificatie. Je kunt dit aan- of uitzetten door via het menu de pagina Mijn account te openen.

Tweestapsverificatie betekent dat je bij het inloggen naast het invullen van je e-mail en wachtwoord ook een code moet invullen die je op een aparte Authenticator-app op je telefoon ontvangt. Hiermee verklein je de kans dat iemand ongewenste toegang krijgt tot jouw Elanza account.

Er zijn veel verschillende Authenticator apps, zoals bijvoorbeeld Microsoft Authenticator, Google Authenticator of Twilio.

Mogelijkerwijs heeft de beheerder verplicht ingesteld dat alle gebruikers 2FA moeten hanteren. Dan wordt je hierom gevraagd op het moment dat je je registreert of inlogt. Als 2FA niet verplicht is voor de hele organisatie kun je dit wel enkel voor jouw account inschakelen. Dat doe je dat via de pagina Mijn Account en klik daar op Tweestapsverificatie aanzetten. Volg vervolgens de instructies op het scherm.

Let op: je kunt dit enkel instellen en gebruiken als je een externe Authenticator app op je telefoon hebt staan.