Wil je een gebruikersaccount toevoegen of verwijderen? Dat regel je zelf via het organisatieprofiel. Hieronder lees je hoe dat werkt en waar je op let bij het toewijzen van een rol.
Tekstuele uitleg is te vinden onder de video:
Gebruikers toevoegen of verwijderen
Het toevoegen of verwijderen van gebruikersaccounts gaat via het organisatieprofiel. Ga hiervoor in het menu naar Organisatie profiel.
Een rol toewijzen
Voeg je een nieuwe gebruiker toe? Dan wijs je deze gebruiker een rol toe. De rol van een gebruiker pas je altijd nog aan via gebruikersbeheer. Onder de knop Bekijk overzicht rollen en bevoegdheden zie je wat elke rol mag en kan binnen het platform.

Schermafbeelding van de knop Bekijk overzicht rollen en bevoegdheden in gebruikersbeheer
⚠️ Let op
Een nieuwe gebruiker wordt na het aanmaken per mail uitgenodigd tot het platform en moet vervolgens zelf een wachtwoord aanmaken.
Afsluiting
Je weet nu dat je gebruikersaccounts toevoegt en verwijdert via het organisatieprofiel, dat je bij een nieuwe gebruiker een rol toewijst en dat je die rol later nog kunt aanpassen via gebruikersbeheer. Wil je precies weten wat elke rol mag en kan? Bekijk dan het artikel Rollen en rechten.