Zorgverlener verwijderen

Je kunt het profiel van een zorgverlener tijdelijk deactiveren of volledig verwijderen. Dit doe je door de status van het profiel aan te passen.

Zorgverlener deactiveren

Open het profiel van de zorgverlener die je wilt deactiveren of verwijderen en klik op Aanpassen in de admin-sectie.

Adminsectie van het profiel met de profielstatus

Hoe pas je een zorgverlener aan

Standaard heeft een profiel van een zorgverlener de groene status Actief.

Zet je een profiel op Non-actief? Dan kan de zorgverlener niet meer reageren op nieuwe diensten en kun je hem of haar niet meer inplannen. Inloggen blijft wel mogelijk.

Zorgverlener verwijderen

Wil je een zorgverlener verwijderen? Klik dan op Zorgverlener verwijderen.

Knop om de zorgverlener te verwijderen

Knop om de zorgverlener te verwijderen

Heeft de zorgverlener nog geen dienst gewerkt? Dan bewaart Elanza het profiel nog 30 dagen en verwijdert het daarna volledig. Inloggen is dan ook niet meer mogelijk.

⚠ Let op
Na 30 dagen wordt een profiel zonder werkhistorie definitief verwijderd. Dit kan niet ongedaan worden gemaakt.

Heeft de zorgverlener wel een werkhistorie opgebouwd? Dan bewaart Elanza de minimale gegevens die nodig zijn om die werkhistorie te behouden. In het zorgverlenersoverzicht filter je op profielstatus om deze verwijderde profielen met werkhistorie terug te vinden.

Filteren op profielstatus in het zorgverlenersoverzicht

Filteren op profielstatus in het zorgverlenersoverzicht