Modelovereenkomst

Als jouw organisatie zzp'ers laat werken via het Elanza platform, dan kun je de modelovereenkomst van opdracht digitaal laten ondertekenen en opslaan op het platform. Je hebt hiervoor de keuze om een overeenkomst per dienst aan te bieden, of een overeenkomst voor een langere periode.

Je kunt de huidige modelovereenkomst inzien en bewerken, of nieuwe modelovereenkomsten aanmaken, via de pagina organisatie instellingen. Hier vind je een sectie met modelovereenkomsten.

Maak een nieuwe modelovereenkomst aan door te klikken op Modelovereenkomst aanmaken:

Vervolgens kun je de modelovereenkomst toevoegen en opmaken. Gebruik tags als je dynamisch specifieke gegevens van de zorgverlener of organisatie op wilt nemen in de overeenkomst. Tags staan tussen [vierkante haken]. Onder tab 'Tags' staan alle tags genoemd.

1. Overeenkomst per dienst

Maak als eerste een nieuwe modelovereenkomst aan, sla deze op en selecteer Automatisch aanbieden inschakelen:

Zzp'ers die geen langetermijnovereenkomst hebben zullen dan deze overeenkomst aangeboden krijgen wanneer ze zich voor een dienst aanmelden. Ze tekenen deze digitaal voor de duur van de dienst en de overeenkomst wordt als PDF opgeslagen op het platform.

Elke getekende overeenkomst is terug te vinden bij de aanmelding op de dienstpagina. De overeenkomst kan hier ook worden gedownload als PDF-bestand:

Indien een zzp'er op zoek is naar een modelovereenkomst dan is deze terug te vinden op de pagina van de desbetreffende dienst. Als de zzp'er de dienst opent via zijn/haar eigen account dan is op die pagina de modelovereenkomst als PDF te downloaden.

2. Langetermijnovereenkomst

Maak eerst een nieuwe modelovereenkomst en sla deze op. In tegenstelling tot de overeenkomst per dienst selecteer je in dit geval niet dat de overeenkomst automatisch wordt aangeboden.

Ga vervolgens naar het profiel van een zzp'er die je een opdrachtovereenkomst aan wilt bieden. Daar vind je een sectie met de langetermijnovereenkomsten die zijn aangeboden:


Selecteer de periode waarvoor de opdrachtovereenkomst geldig moet zijn. De zzp'er kan na ondertekening diensten werken die in deze periode vallen.

Klik tot slot op ondertekenen en aanbieden. De zzp'er ontvangt nu een notificatie in Elanza en per mail dat er een overeenkomst klaar staat ter ondertekening.

Voordat de opdrachtovereenkomst verstrijkt ontvang je als opdrachtgever herinneringen dat de overeenkomst gaat verlopen. Bied op tijd een nieuwe overeenkomst aan zodat de zzp'er kan blijven werken.