Facturatie instellingen

Via de pagina met organisatie instellingen kun je via de sectie Facturatie enkele instellingen naar wens aanpassen. Klik daarvoor eerst op aanpassen.

Losse facturen opstellen

Stel de eigenschappen in op basis waarvan een factuur wordt opgesplitst in één of meerdere facturen. 

Organisatorische indeling: standaard staan alle diensten van een opdrachtnemer bij jouw organisatie over een bepaalde periode op één factuur. Hier heb je de optie om deze facturen op te splitsen per merk of per kostenplaats.

Voor de kostenplaats zal de informatie worden gebruikt die je bij jouw afdelingen hebt ingevuld. Indien er een dienst wordt gewerkt bij een afdeling waar geen kostenplaats is ingevuld dan verschijnt er geen kostenplaats op de factuur.

Periode van de dienst: standaard staat deze functionaliteit op 'niet'. Selecteer 'per jaar' zodat diensten die in verschillende jaren zijn gewerkt nooit op één factuur van een opdrachtnemer verschijnen. Indien je hier 'per maand' selecteert kunnen diensten uit verschillende maanden niet op één factuur verschijnen.

Let op! Indien je facturen laat uitsplitsen per merk of kostenplaats dan zorgt dit voor een toename in het aantal losse facturen.

Frequentie: dit bepaalt de frequentie waarmee het platform (pro forma) facturen genereert. Wekelijks of maandelijks verzamelt het platform diensten met status Afgerond en plaatst deze op een factuur. Wekelijks gebeurt dit vast op donderdag en maandelijks is de dag van de maand instelbaar. Standaard worden facturen aangemaakt 's ochtends om 07:00.

Betalingstermijn: hiermee bepaal je de uiterlijke betaaldatum die op facturen genoemd wordt. Dit is een aantal dagen vanaf de datum dat een factuur wordt aangemaakt.