Aanmelding accepteren

Als planner ontvang je een mail zodra een zorgverlener zich heeft aangemeld voor een dienst. Bekijk de aanmelding door op “Bekijk aanmelding” in de mail te klikken.

Graphical user interface, text, application, email 
Description automatically generated

Onder het kopje Aanmeldingen zie je vervolgens wie zich voor de dienst hebben aangemeld. Bekijk profielen door op de naam te klikken. Hier vind je ook contactgegevens zodat je eventueel contact met hem of haar kunt opnemen. 



Je accepteert of weigert de aanmelding van de zorgverlener door op het groene of rode duimpje te klikken. De zorgverlener krijgt dan een notificatie dat de aanmelding is geaccepteerd of geannuleerd. Ook vindt de zorgverlener de ingeplande dienst terug in zijn/haar overzicht van ingeplande diensten.


  • Is jouw plansysteem gekoppeld met Elanza? Nadat je op het groene duimpje klikt wordt de zorgverlener automatisch ingepland in je plansysteem. Dit proces kan enkele minuten duren, maar je hoeft hier niets voor te doen en kunt rustig achteroverleunen.
  • Of heb je de dienst handmatig op het platform geplaatst? Vergeet in dat geval niet om de zorgverlener zelf op de dienst in jouw plansysteem te plannen. 

De dienst is nu ingepland in je plansysteem én Elanza, en de planning is bevestigd aan de zorgverlener!


Let op! het kan zijn dat een aanmelding van een zorgverlener automatisch wordt geaccepteerd. Dat is het geval wanneer een favoriete zorgverlener zich aanmeldt of wanneer jouw organisatie automatisch accepteren heeft ingesteld voor alle aanmeldingen. Bovenstaande handmatige acties zijn dan niet nodig.