Tariefschema

Tariefschema's zijn een van de twee mogelijke manieren waarmee het platform bepaalt welk tarief moet worden gehanteerd voor een dienst. De andere methode is door middel van prijsregels.

Tariefschema's zijn wat eenvoudiger in gebruik dan prijsregels, maar daardoor is er ook minder variatie mogelijk. Afhankelijk van de complexiteit van de tarieven die jij als organisatie wilt kunnen hanteren passen de tariefschema's of de prijsregels beter.

Met een tariefschema kun je een uurtarief per product instellen met daarbij eventuele onregelmatigheidstoeslag. Je stelt een tariefschema in per pool waar je diensten naar publiceert, bijvoorbeeld een intermediair of je eigen zzp'ers.

Het algemene tariefschema dat je instelt geldt in principe voor alle zorgverleners uit de pool waarvoor je het schema instelt. 

Indien gewenst kun je hier een uitzondering op maken middels een individueel tariefschema. Dat tariefschema geldt dan alleen voor de zorgverlener waar je de uitzondering voor maakt.

Tot slot kun je nog per losse dienst een uitzondering maken en afwijken van het algemene of individuele tariefschema. Dat geldt dan alleen voor de specifieke dienst waarvoor je dat invult. 

Tariefschema’s zijn alleen aan te maken of te wijzigen door admin-gebruikers.