Pool

In Elanza betekent een pool een groep zorgverleners die bij elkaar hoort. In de praktijk komt dit meestal overeen met een aparte flex-schil. Denk aan de zorgverleners van een specifieke intermediair, de zorgverleners uit jouw eigen zzp-pool of de zorgverleners uit de regio-pool.

Elke pool heeft bepaalde kenmerken en instellingen. Je kunt als organisatie één of meerdere pools hebben ingericht op je platform. Jouw diensten worden vervolgens gepubliceerd naar de verschillende pools die actief zijn. Hiervoor gebruikt het platform de publicatieregels die je hebt ingesteld.

Diensten die je naar een pool publiceert worden ingevuld door zorgverleners in die pool. Afhankelijk van het type pool hebben de zorgverleners zelf een account of worden zij ingepland door een planner.

Je stelt als zorgorganisatie ook tarieven in voor elke pool. Daarmee kun je aparte tarieven instellen voor een zorgverlener uit de regio-pool ten opzichte van een uitzendkracht bijvoorbeeld.

Instellingen die gaan over een specifieke pool heten pool-instellingen. Pool-instellingen kunnen enkel worden aangepast door de organisatie die de pool beheert. Dat kan jouw eigen organisatie zijn, maar ook bijvoorbeeld een intermediair of een andere organisatie uit de regio.